Menu Sluiten

onze waarden

Heldere communicatie

Als ouder weet je natuurlijk het meeste over je kind, maar het brengt ook heel veel tijd door bij de kinderbegeleider of in het kinderdagverblijf. Wij willen je hier nauw bij betrekken en op de hoogte houden van alles wat er gebeurt. Daarom stimuleren we dagelijkse communicatie tussen ouders en kinderbegeleiders.

Elke dag krijg je als ouder via Deona een mailtje over hoe de dag is verlopen, maar nog belangrijker zijn de persoonlijke gesprekken bij het brengen en halen van het kind. Elke ochtend en avond kan er informatie worden uitgewisseld over eten, slapen, interesses, gezondheid en ontwikkeling van het kind.

Knus en zorgzaam

Het belangrijkste is dat kinderen zich thuis voelen in de opvang. We willen altijd en overal het familiale aspect behouden, zowel in gezinsopvang als in groepsopvang.

We kiezen bewust voor kleine groepen van gemiddeld vier tot acht kinderen in gezinsopvang en gemiddeld veertien kinderen bij groepsopvang. Alle opvangplaatsen in ons netwerk zijn kleinschalig en huiselijk en het is altijd dezelfde persoon die voor je kind zorgt.

Persoonlijke aanpak

We kiezen altijd voor een persoonlijke aanpak en volgen het ritme van ieder kind. Heeft een kindje honger of is het moe? Dan hoeft het niet te wachten tot de andere kinderen onder de wol kruipen of aan tafel schuiven.

We houden niet alleen rekening met het dagritme en de gewoontes van de kinderen, maar ook met hun eigen interesses. Zo krijgen ze activiteiten op maat aangeboden, die aansluiten bij hun eigen leefwereld en voorkeuren.

Creatief en inspirerend

Heerlijk ruikende chocoladekoekjes uit de oven toveren, verrassende cadeautjes knutselen voor mama en papa of de fantasie de vrije loop laten tijdens spelletjes met andere kindjes... Het is altijd leuk als de creativiteit van jouw lieverdje geprikkeld wordt en dat op basis van zijn of haar eigen interesses.

We halen onze inspiratie uit vormingen en constante bijscholing en delen deze kennis met elkaar, zodat we alle kindjes een stimulerende omgeving kunnen bieden en elkaar kunnen inspireren om nieuwe activiteiten aan te bieden.

Fun en happiness

Het allerbelangrijkste is dat kinderen zich kunnen uitleven. Wandelen, buitenspelen, feestvieren... De bedoeling is dat de kinderen zich ongedwongen voelen en 's avonds moe maar tevreden terug naar huis gaan. Ja, soms met warrige haren en misschien een beetje zand in schoenen, maar dat bewijst alleen maar dat ze zich geamuseerd hebben.

Onze kinderbegeleiders verspreiden het plezier ook onder de ouders, door hen uit te nodigen om samen Sinterklaas of Pasen te vieren bijvoorbeeld.